Визнанням виборів у ДНР та ЛНР Росія значно ускладнила подальше втілення Мінських домовленостей, тому Захід має відповісти на це посиленням санкцій проти РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в опублікованому у вівторок інтерв'ю німецькій газеті Bild.

«Якщо Захід хоче, щоб Росія надавала ваги його думці і дотримувала міжнародних правил, логічним кроком було би нині з допомогою всіх можливих заходів збільшити тиск на Кремль, у тому числі шляхом посилення санкцій», - цитує Bild «Укрінформ».

Він висловився за продовження наявного формату переговорів за участю України, Росії та ЄС щодо врегулювання ситуації на сході України. У той же час він відкинув можливість проведення Києвом окремого діалогу з членами НЗФ.

Також міністр висловив переконання, що Києву вдасться відновити контроль над східними регіонами. «Це українські регіони, і ми їх повернемо», - зазначив Клімкін.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР і ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР та ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50