Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що 5 листопада в Донецьку має відбутися зустріч за участю військових представників України і Росії для обговорення шляхів припинення насильства навколо Донецького аеропорту.

Як повідомляє прес-служба ОБСЄ, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відвідала Об'єднаний центр з контролю і координації (ОЦКК) в Дебальцевому, де представники генеральних штабів України та Росії проводили зустріч «за відсутності своїх генералів». При цьому представники так званих Донецької народної республіки та Луганської народної республіки також були присутні.

Представники України і Росії поінформували місію ОБСЄ про те, скільки офіцерів з обох сторін задіяно в роботі ОЦКК, повідомляє «УНІАН».

«Український представник повідомив про 62 українців, тоді як російський представник назвав 76 російських офіцерів у всій структурі ОЦКК», - сказано в повідомленні.

Представники України і Росії також «повідомили спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, що їх генерали відсутні через великий пріоритет зустрічі, яка запланована на 5 листопада в Донецьку для обговорення припинення насильства навколо аеропорту.

Як раніше повідомляв ForUm, минулого тижня спікер Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко заявив, що ситуація в донецькому аеропорту напружена, але потужних атак з боку членів НЗФ поки немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106