Знайдено тіло останнього загиблого під час аварії круїзного лайнера Costa Concordia, що сталася в січні 2012 року.

Ним виявився індійський стюард Рассел Ребелло, який досі вважався зниклим безвісти, пише Il Giornale.

Останки Ребелло були знайдені в одній з кабін на восьмий палубі судна. Видання зазначає, що виявити тіло не вдавалося досі через те, що воно виявилося приховане за меблями, пише «Lenta.ru».

В кінці вересня на місці аварії Costa Concordia були виявлені людські останки. Зазначалося, що вони можуть належати або Ребелло, або пасажирці лайнера Марії Грації Трикарики, яка також вважалася зниклою безвісти. Однак 10 жовтня були оприлюднені дані експертизи, згідно з якими знайдені останки належать жінці.

Costa Concordia затонув у ніч на 14 січня 2012 року: корабель напоровся на риф, занадто близько підійшовши до берега острова Джильо. На його борту перебували близько 4,2 тисячі пасажирів і членів екіпажу. В результаті катастрофи загинули 32 людини. 27 липня 2014 року судно було відбуксоване до порту Генуї, зараз перебуває на утилізації.

В Італії проходить судовий процес над капітаном лайнера Франческо Скеттіно.

Сторона звинувачення запропонувала засудити його до 15 років позбавлення волі за заподіяння смерті з необережності, 15 років - за катастрофу лайнера і за 8 років за кожного з більш ніж 300 пасажирів, що залишилися на борту корабля після того, як Скеттіно втік з нього. Разом капітану загрожує 2697 років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26
Теги