У Львівській області співробітниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України попереджено два замовних вбивства. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

«Працівниками УБОЗ у Львівській області спільно зі слідчими та за сприяння ГУБОЗ МВС вдалося запобігти двом замовним убивствам. Жертвами повинні були стати хакер і син мера одного з міст області», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, в червні оперативники отримали інформацію про те, що 31-річний чоловік шукає кілера для вбивства свого компаньйона по бізнесу, життя якого оцінив у 6 тис. доларів США.

«Переконавшись у серйозності намірів зловмисника, правоохоронці розробили оперативну комбінацію, в результаті якої вийшли на зв'язок з замовником. Під час зустрічі з «найманцем» чоловік повідомив всю інформацію про жертву - спосіб життя, місце проживання і надав фотографію і аванс - 3500 доларів США. Решту суми він пообіцяв передати після надання доказів убивства», - розповіли в міліції.

Незабаром замовнику були надані докази виконаного замовлення - золотий ланцюжок жертви, після чого була отримана друга частина коштів - 2500 доларів США.

За інформацією правоохоронців, замовник, переконавшись у порядності «найманця», запропонував другу справу - вбити ворога свого товариша - сина мера одного з міст Львівської області - за 20 тис. доларів США.

Після того, як кримінальні злочини були задокументовані, правопорушник затриманий за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Зараз за рішенням суду відносно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зловмиснику «світить» позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82