Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що принцип «Служити і захищати» витіснить з правоохоронної системи «Дахувати і карати». Про це йдеться у привітанні прем'єр-міністра з нагоди Дня міліції, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Правоохоронна система нині стоїть перед необхідністю послідовних реформ і глибокого очищення. Ми обов'язково позбудемося корупціонерів, зрадників, казнокрадів, усіх тих, хто використовував мундир для власної наживи. Вірю, що принцип «Служити і захищати» назавжди витіснить ганебне «Дахувати і карати», - зазначив прем'єр.

Він наголосив, що в країні створена Національна гвардія і добровольчі територіальні об'єднання, які одними з перших стали на захист Вітчизни.

«Сьогодні серед тих, хто одягає форму працівника міліції, все більше справжніх патріотів, готових на подвиг і самопожертву. Ці люди самовіддано виконують свій обов'язок перед власним народом й справами завойовують його високу довіру», - сказав Яценюк.

Він побажав правоохоронцям стійкості, пильності і незламності.

«Вічна пам'ять працівникам внутрішніх справ, які віддали життя за наше право жити в мирній і безпечній країні», - підсумував Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом