«Опозиційний блок» вимагає знайти і покарати винних у викраденні двох активістів у селищі Ялта. Про це йдеться в заяві прес-служби партії.

Згідно з повідомленням прес-служби, в неділю, 2 листопада, у селищі Ялта, що на Донеччині, розташованому на території округу № 60, були викрадені двоє активістів «Опозиційного блоку» та кандидата в народні депутати Олександра Риженкова - Ігор Сигачов і Володимир Караберов.

«У цей день вони з групою активістів прибули в селище Ялта, щоб організувати збір підписів виборців проти масових порушень закону на виборах у Верховну Раду, де були блоковані озброєними людьми. У них вилучили підписні листи, листівки зі зверненням до виборців. Прибулій на місце подій знімальній групі Маріупольського телебачення заборонили знімати під загрозою розстрілу на місці. До цього місцевих активістів залякував по телефону особисто селищний голова Ялти», - йдеться в заяві.

«Після двох годин знущань частину активістів змусили під дулами автоматів написати пояснювальні, після чого відпустили. Керівник групи активістів, маріупольський громадський діяч Ігор Сигачов, і представник штабу А. Риженкова Володимир Караберов залишилися в полоні у озброєних людей. Рідні В. Караберова, зателефонувавши на його мобільний телефон, почули чоловічий голос, який повідомив, що «власник цього телефону розстріляний», - заявили в прес-службі політсили.

За інформацією прес-служби, Ігоря Сигачова і Володимира Караберова доставили на базу одного з батальйонів, де вони були побиті. «Володимира Караберова після знущань відпустили додому. А Ігоря Сигачова під загрозою вбивства змусили записати на відео якісь «свідчення» про те, як був організований збір підписів. Зараз цими «свідченнями», вибитими під дулами автоматів, намагаються маніпулювати на користь кандидата від Блоку Петра Порошенка Дмитра Лубинця», - заявляють в «Опозиційному блоці»

«З ініціативою збору підписів виступили мешканці селищ Урзуф, Старченкове та інших, обурені махінаціями при оформленні підсумкового протоколу окружної виборчої комісії. Щодо 10 дільниць дані, які пішли в ЦВК, разюче відрізняються від протоколів, оформлених безпосередньо на цих дільницях. Зокрема, на окрузі № 60 переміг Олександр Риженков, але в підсумку фальсифікували результати голосування на користь Дмитра Лубинця. Особливо відзначаємо: активісти збирали підписи не на підтримку блоку або кандидата, вони просили людей підтримати просту вимогу - справедливості і перерахунку голосів на 10 виборчих дільницях», - йдеться в повідомленні.

«Опозиційний блок» вимагає від президента України, Генеральної прокуратури, СБУ і МВС негайно знайти і покарати винних у викраденні активістів.

«Коли озброєні люди залякують мирних жителів, знущаються над ними - це махновщина і бандитизм. Коли без суду і слідства арештовують і розстрілюють людей - це тероризм. Коли це безкарно відбувається на українській території, під українським прапором - це ганьба для держави і ознака відсутності не демократії - ознака відсутності цивілізації. Це кам'яний вік, коли правий той, у кого в руках зброя», - йдеться в повідомленні.

«Це перші вибори, які Петро Порошенко організовував в якості президента України. Це поганий початок для влади, яка декларує європейські цінності і хоче об'єднати навколо них всю Україну. Ми вимагаємо від президента та уряду припинити на території Донбасу і України військовий терор проти мирних жителів, а також зупинити брутальне втручання озброєних людей у виборчі процеси», - заявили в «Опозиційному блоці».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом