У Дніпропетровській області співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю припинили діяльність великого конвертаційного центру міжнародного значення, який очолювали колишні правоохоронці. Про це повідомляє прес-служба УБОЗ Міністерства внутрішніх справ України.

«У Дніпропетровській області працівники УБОЗ спільно з ГУБОЗ та ГСУ викрили організовану злочинну групу конвертаторів засобів, що надавали такі послуги на території кількох регіонів країни», - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, злочинна фінансова структура складалася більш ніж з 80 фіктивних суб'єктів господарювання та мала щомісячні угоди в розмірі 200-250 млн грн, а також надавала послуги з виведення коштів в офшори.

«Схему надання послуг за ухилення від сплати або мінімізації податкових платежів, відмивання брудних коштів, а також їх інкасування розробив колишній податківець, а нині директор одного з ТОВ. Допомагали аферисту його колишні колеги - правоохоронці», - уточнили в міліції.

Крім цього, згідно з повідомленням, до злочинної діяльності приєдналися 20 учасників, серед яких два колишні працівники податкових органів, один колишній службовець СБУ, а прикриттям займався перший заступник однієї з районних податкових Київщини. Водночас серед членів структури є і двоє  осіб, раніше судимих за підробку документів і печаток. Разом з тим встановлено причетність до функціонування «конвертаційного» і відомої в регіоні стійкої суспільно небезпечної злочинної групи «Кошляки».

В ході реалізації матеріалів оперативниками проведено 67 обшуків за місцем розташування «тіньових» офісів та проживання спільників ОЗУ, в результаті яких у фігурантів вилучено понад 1 млн грн., 400 тис. доларів США, печатки фіктивних СПД та підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах, бухгалтерську документацію, оргтехніку та інші докази фінансових махінацій.

Також в рамках кримінальних проваджень, розпочатих щодо злочинного формування, на підконтрольних фігурантам рахунках заблоковано понад 2 млн. грн.

Відкрито ряд кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом