Чоловік, який застрелив на початку червня трьох офіцерів поліції в провінції Нью-Брансвік на сході Канади, був засуджений до п'яти довічних термінів тюремного ув'язнення без права дострокового звільнення протягом найближчих 75 років. Повідомляє РІА «Новости» з посиланням на телеканал CBC News.

Згідно з повідомленням, суд в провінції Нью-Брансвік виніс вирок Бурку за звинуваченням у трьох вбивствах і двох замахах на вбивство, за кожне зі звинувачень він отримав по одному довічному терміну.

За словами голови Суду Королівської лави в Нью-Брансвік Девід Сміт, п'ять довічних термінів були обов'язковою умовою, єдине, що залишалося під питанням, - це кількість років, що стрілок повинен провести у в'язниці до отримання можливості попросити про дострокове звільнення. Згідно з рішенням суду, до цього часу Бурку повинно виповнитися 99 років.

Раніше, 24-річний Бурк відкрив стрілянину по поліцейських у місті Монктон, в результаті чого загинули три офіцери поліції і ще двоє були поранені. В операції з його затримання були задіяні спецназ і авіація. Пошуки тривали близько 30 годин. Судовий процес почався в серпні.

Термін тюремного ув'язнення Джастіна Бурка стане найдовшим за всю історію Канади. За словами адвоката обвинуваченого, його клієнт не збирається подавати апеляцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37