Генеральна прокуратура України повідомила про підозру керівникам незаконних збройних формувань на Донбасі Ігорю Гіркіну та Ігорю Безлеру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

«ГПУ 24 жовтня 2014 року погодила повідомлення про підозру керівникам незаконних збройних формувань Ігорю Гіркіну у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27 - ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 27 - ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 27 - п.п. 1, 3, 4 ч. 2 ст. 115 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини; катування; умисне вбивство) та Ігорю Безлеру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 - ч. 3 ст. 146 КК України», - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі та умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака та Юрія Дяковського здійснює Генпрокуратура.

Наразі органом досудового розслідування вживаютьсявичерпні заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37