Президент Буркіна-Фасо Блез Компаоре покинув свій пост. Про це повідомляє «ТАСС».

Згідно з повідомленням, президент країни подав у відставку у зв'язку з безперервними масовими протестами, очоленими опозиційними силами.

«В столиці Буркіна-Фасо 31 жовтня вранці поновилися масові маніфестації опозиції з вимогою відставки президента Компаоре. Натовпи демонстрантів скандували: «Ми вимагаємо його відставки, він більше не наш президент!» - йдеться в повідомленні.



Крім цього, безліч людей оточили будівлі резиденції глави держави і генштабу національної армії.

Акції протесту почалися у зв'язку з тим, що минулого тижня уряд Буркіна-Фасо оголосив про намір провести референдум про внесення поправок до конституції, які дозволили б Компаоре балотуватися на новий президентський термін, але голосування в парламенті було скасовано після масштабних акцій протесту.



Зокрема, активісти опозиції увірвалися в будівлю Національної асамблеї (нижньої палати парламенту) і захопили штаб-квартиру національного телебачення. А в другому за величиною місті країни Бобо-Діуласо опозиціонери спалили мерію і штаб-квартиру президентської партії.

Водночас командувач збройними силами країни генерал Оноре Траоре заявив, що в Буркіна-Фасо буде створено перехідний уряд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом