Жителі американського Сент-Луїса (штат Міссурі) знову виходять на вулиці після того, як на околиці міста в районі Берклі поліцейський застрелив підлітка.

Інцидент стався ввечері 23 грудня на автозаправній станції. Причини події не уточнюються. Як поінформувала мати вбитого, під час стрілянини поруч із підлітком була його подруга. Вона не постраждала, проте відмовилася спілкуватися з журналістами, повідомляє ТАСС з посиланням на місцеву газету «Сент-Луїс пост-диспетч».

Як свідчать кадри прямої трансляції, місце події оточене поліцією, навколо бензозаправки натягнута жовта обмежувальна стрічка. За повідомленнями місцевих газет, у цьому районі зібралося близько 60 осіб, серед яких є активні учасники недавніх протестів у Фергюсоні.

Цього року в США сталося кілька інцидентів, пов'язаних з убивством поліцейськими чорношкірих. Зокрема, в серпні у Фергюсоні білий поліцейський Даррен Вілсон застрелив беззбройного 18-річного афроамериканця Майкла Брауна, який перед цим украв з магазину сигарети. Після цього на вулиці вийшли сотні людей, щоб висловити протест проти жорстокості поліції. З новою силою заворушення спалахнули 24 листопада. Того дня було оголошено про рішення присяжних не притягувати Вілсона до суду. Жителі міста, населеного переважно афроамериканцями, знову вийшли на вулиці, почалися погроми, підпали, мародерство і стрілянина. Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ й заарештувати кілька десятків порушників громадського порядку.

Аналогічний випадок стався у квітні. Тоді офіцер поліції Крістофер Менні застрелив темношкірого, що чинив опір під час обшуку.

3 грудня протести поновилися після того, як стало відомо, що присяжні в Нью-Йорку вирішили не притягувати до суду іншого фігуранта справи - білого поліцейського, який задушив у липні під час затримання беззбройного темношкірого чоловіка. В останні дні демонстрації стали менш масштабними, однак не припинилися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67