Вивезення невідомими особами документів і обладнання окружної виборчої комісії №59 в ніч на п'ятницю - це спроба фальсифікації результатів виборів. Про це сказав кандидат у народні депутати по мажоритарному округу Сергій Сажко.

Він також заявив, що подав відповідні скарги до СБУ і МВС щодо незаконного вивезення виборчої документації, передають «Українські новини».

«Очевидно, що йде спроба фальсифікувати результати виборів. Застосовуються безпрецедентні з точки зору законності, правопорядку і безпеки людей механізми зірвати вибори. Залякування, тиск, загроза життю. З допомогою зброї до влади намагається прийти кандидат, який ніяк з округом не пов'язаний, не має перед людьми ні зобов'язань, ні планів, і не користується їхньою підтримкою», - зазначив кандидат.

За його словами, такі дії неприпустимі в демократичній державі.

«Виходить, що той, у кого зброя, той і має рацію. Виходить, що це не вибори, коли ти повинен заслужити довіру людей і відповідати перед ними за свою роботу і слова, а військовий проект, коли силою відбирають те, що бажають отримати», - додав Сажко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що окружна комісія 59-го мажоритарного округу в Донецькій області припинила свою роботу у Великій Новосілці, оскільки всі документи, включаючи протоколи, а також комп'ютери та іншу техніку група осіб вивезла вночі в невідомому напрямку. Член комісії повідомив, що особи, котрі вивозили документи і техніку з будівлі комісії, стверджували, що перевозять ОВК в Київ, а документи везуть на перерахунок безпосередньо в ЦВК. Однак сама ОВК такого рішення не приймала. У той же час в прес-службі ЦВК повідомили, що поки не володіють інформацією про транспортування документів у столицю.

Станом на вечір четверга на 59-му окрузі все ще триває підрахунок голосів, оскільки раніше комісія прийняла рішення перерахувати бюлетені, віддані за одного з кандидатів - мера Курахового Сергія Сажка. ЦВК назвав це рішення незаконним і має намір його скасувати.

Боротьба йде між самовисуванцем Сергієм Сажком і Валентином Маньком, який спирається на підтримку збройних батальйонів. За попередніми даними ЦВК, а також згідно з паралельним підрахунком голосів, Сажко є переможцем голосування в окрузі № 59 у Донецькій області. За даними протоколів з мокрими печатками - розрив між ним і найближчим конкурентом Валентином Манько становить понад 3000 голосів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74
Теги