Президент Румунії Траян Бесеску заявив, що хоче отримати громадянство Молдови і бажає об'єднання двох країн.

«Після парламентських виборів у Молдові я поїду з прощальним візитом у Республіку Молдова. Скориставшись цією можливістю, я подам заяву, щоб отримати громадянство РМ. Днями я обговорював це питання з президентом Молдови Ніколає Тімофті. Категорично - я хочу цього. Для мене це буде великою честю, це символічний жест, якщо влада Республіки Молдова надасть мені громадянство», - сказав Бесеску.

Він заявив, що в душі дуже хоче об'єднання Румунії з Молдовою, але об'єднання може відбутися, якщо цього захочуть «румуни цих двох країн».

«У душі я дуже хочу об'єднання Румунії з Молдовою, оскільки я не відмовляюся від ідеї, що ми - один народ, що живе в двох незалежних державах. Коли більшість румунів обох країн захочуть бути однією країною, тоді, безумовно, це і відбудеться, тому що ніхто не може відібрати у народу право на об'єднання. У нас, а особливо в Молдові, напевно, ще не створені для цього всі умови», - сказав Бесеску, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інтерв'ю Бесеску телеканалу Moldova-1.

На початку вересня, виступаючи на з'їзді Соціал-демократичної партії Румунії, її голова, прем'єр-міністр Віктор Понта заявив, що мріє про друге «Велике об'єднання румунських земель», яке, на його думку, може відбутися у 2018 році - через 100 років після першого створення «Великої Румунії».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом