На декількох округах вибори були сфальсифіковані на користь кандидатів, які вважаються креатурами губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. Про це у своєму блозі пише відомий політтехнолог Дмитро Джангіров.

За його словами, олігарх не лише зумів провести своїх кандидатів у «рідній» Дніпропетровщині, але і в сусідніх областях, наприклад, у Донецькій, де на кількох округах були помічені фальсифікації на користь окремих кандидатів.

«Наприклад, на 50-му окрузі, де з великим відривом лідирував Леонід Байсаров, у виборчком увірвалися люди в балаклавах, вигнали всіх і переписали протоколи. Переможцем виявився Євген Геллер», - зазначив Джангіров. На його думку, різниця між цими кандидатами в тому, що останній проявив лояльність до Ігоря Коломойського.

За словами політтехнолога, подібна історія сталася на 59-му окрузі, де, незважаючи на перевагу Сергія Сажка, бійці батальйону «Дніпро-1» ледь не під дулами автоматів просунули в лідери свого комбата Валентина Ванька.

Однак найбільш масові фальсифікації, на думку Джангірова, відбувалися в окрузі № 60.

«Можна з упевненістю сказати, що тут підручні Ігоря Валерійовича переплюнули самого Батисту, який, як відомо, заявив своїм опонентам - «ви виграли вибори, я виграв підрахунок голосів». Тепер можна програти вибори і підрахунок голосів, головне - передати «правильні» цифри в Центрвиборчком. Таким нехитрим прийомом вийшов переможцем (на сайті ЦВК) Дмитро Лубенець, хоча насправді - простим підсумовуванням цифр у протоколах ТВК - він набрав вдвічі менше від Олександра Риженкова», - підкреслив політтехнолог.

Нагадаємо, раніше Олександр Риженков заявляв про масові фальсифікації в окрузі №60 на користь його опонента Дмитра Лубинця. Незважаючи на те, що на вибори на 60-му окрузі прийшло лише 766 виборців села Урзуф, після оприлюднення протоколів з'ясувалося, що за Лубинця проголосувало 1029 осіб. Пізніше інформацію про підміну протоколів підтвердила одна з членів виборчкому Наталія Стахова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64