НАК «Нафтогаз України» впродовж листопада-грудня 2014 року має знайти і переказати на рахунки ВАТ «Газпром» $4,6 млрд для оплати заборгованості за раніше поставлений газ і купівлі ще 4 млрд куб. м.

У ніч на п'ятницю в Брюсселі сторонами були підписані базові умови постачання російського газу Україні в листопаді-березні та умови реструктуризації наявної заборгованості, оформлені в тристоронньому протоколі.

Документ підписали міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан, міністр енергетики РФ Олександр Новак та віце-президент Єврокомісії Гюнтер Еттінгер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, глави «Нафтогазу» і «Газпрому» Андрій Коболєв і Олексій Міллер підписали додаткову угоду до поточного контракту на постачання газу від 2009 року, в якій обумовлені технічні питання, пов'язані з реалізацією досягнутих домовленостей.

Україна найближчим часом має переказати на рахунки «Газпрому» $1,45 млрд у вигляді оплати постачань російського газу в листопаді-грудні 2013 року, ще $1,65 млрд за постачання в квітні-червні 2014 року повинні бути перераховані до кінця грудня поточного року.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив про узгодження на переговорах у Мілані основних параметрів нового газового контракту для України.

Раніше Україна та ЄС обговорили проміжну угоду на постачання газу з РФ.

Еттінгер 26 вересня за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна - Росія - Євросоюз заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакета».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом