Міністр у справах Криму Олег Савельєв заявив журналістам, що як і раніше розглядаються різні варіанти шляхопроводу з Криму на «материк», серед яких і будівництво моста, і будівництво тунелю.

«Розглядаються всі варіанти, у тому числі тунель і міст, у тому числі варіанти створу. У нас сьогодні є попередній проект, однак це не виключає його зміни у зв'язку з додатковими обставинами. Тому я не виключаю і такої кардинальної зміни, як тунель, а не міст», - сказав Савельєв, повідомляє РІА «Новости».

Міністр додав, що під час прийняття будь-якого з можливих рішень потрібно не забувати про найкоротші терміни, в які мав бути побудований настільки важливий для Криму шляхопровід, та про витрати на той чи інший варіант.

Раніше повноважний представник Республіки Крим при президентові РФ Георгій Мурадов заявив, що будівництво мосту через Керченську протоку небезпечне, оскільки надалі його експлуатація може бути ускладнена несприятливими погодними умовами, тому іноземні корпорації пропонують створити тунель, який буде дешевший за міст.

Міст через Керченську протоку довжиною близько 19 кілометрів повинен бути побудований у 2018-2020 роках. Він включатиме в себе чотирисмуговий автомобільний перехід і дві залізничні колії. Вартість проекту може перевищити 228 мільярдів рублів. Нині дістатися в Крим з материкової Росії можна через Україну або Керченську протоку на поромі.

Заступник голови уряду РФ Дмитро Козак раніше заявляв, що будівництво транспортного переходу через Керченську протоку планується розпочати восени цього року, ряд російських і зарубіжних компаній уже заявили про готовність розпочати зведення мосту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34