Президент Литви Даля Грібаускайте прийняла 30 жовтня відставку міністра внутрішніх справ, представника партії «Порядок і справедливість» Дайліса Альфонсаса Баракаускаса.

За словами прес-секретаря прем'єра Литви Альгірдаса Буткявічюса Евеліни Буткуте-Лаздаускене, звільнення міністра не пов'язане з досудовим розслідуванням про корупцію в МВС і Баракаускас мав довіру глави уряду.

«Ви знаєте, що на час цього скандалу, поки ведеться досудове розслідування, прем'єр попросив міністра займати посаду», - зазначила Буткуте-Лаздаускене.

Прес-секретар поки не знає, хто тимчасово буде виконувати обов'язки глави МВС.

Пізніше у четвер в уряді планують надати коментарі прем'єра для ЗМІ, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на агентство BNS.

Як раніше повідомляв ForUm, у Литві подав у відставку, посилаючись на проблеми зі здоров'ям, міністр внутрішніх справ Дайліс Баракаускас. У Литві його відхід пов'язують з корупційним скандалом: минулого тижня Служба спеціальних розслідувань провела обшуки за місцем проживання і роботи п'яти осіб (вони були затримані), а також у штаб-квартирі партії екс-глави литовського МВС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17