Сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у телефонному режимі обговорить газові та фінансові питання з віце-президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це прем'єр-міністр повідомив, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент Forum'у.

«Сьогодні у мене буде ряд телефонних розмов: з віце-президентом США Джо Байденом, канцлером ФРН Ангелою Меркель. І об'єктивно, що під час наших розмов одне з основних питань, яке обговорюватиметься - це газова угода», - сказав він.

Також, за його словами, будуть обговорені «додаткові фінансові інструменти для України, які нададуть можливість нам стабілізувати бюджетну ситуацію й оплачувати наші енергетичні рахунки».

Як повідомляв ForUm, відповідно до тристороннього протоколу між Україною, ЄС та РФ, ціна на російський газ для України в останньому кварталі цього року повинна скласти 378 доларів за тисячу кубометрів.

Міністр енергетики Олександр Новак заявив, що Росія і Україна можуть сьогодні, 30 жовтня, домовитися про відновлення постачання газу за умови підписання документів, які сторони обговорили на переговорах, що пройшли в ніч з середи на четвер.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом