Оперативники ГУБОЗ викрили сходку «злодіїв у законі», яка проходила в ресторані одного з готелів у центрі Києва, повідомили Forum'у в прес-службі МВС

За інформацією відомства, цю сходку організували кілька представників клану Мераба Джангвеладзе.

Серед них - 38-річний уродженець Кутаїсі, «злодій в законі» на прізвисько Ватія, 33-річний «злодій в законі» на прізвисько Лавасогли Батумський, якого за останні 1,5 року міліція затримувала на території України 4 рази, а також представник Сухумського клану, 43-річний «злодій в законі» на прізвисько Гуга.



Затримані, намагаючись використовувати нестабільну ситуацію в Україні, планували здійснити перерозподіл сфер впливу. Зокрема, в планах учасників «сходки» було питання про взяття під контроль поставок енергетичного вугілля, а також пасажирських перевезень в Україні та незаконного видобутку бурштину.

«Злодії в законі» планували використовувати в своїх кримінальних інтересах ті конфлікти, які, можливо, виникнуть після виборів. Для цього планувалося використати групи бойовиків, контрольовані «злодіями в законі» на тій чи іншій території.

Зараз вирішується питання щодо добровільного видворення з подальшою забороною в'їзду на територію України для «злодія в законі» на прізвисько Ватія. Затримані Гуга і Лавасогли Батумський будуть поміщені в приймач-розподільник Державної міграційної служби України. Надалі планується їх примусове видворення за межі території України.

Оперативники ГУБОЗ відзначають, що останнім часом спостерігається явна зацікавленість впливового клану «злодіїв у законі» Мераба Джангвеладзе в Україні, оскільки представники цього кримінального співтовариства систематично прибувають у країну.

«В Україні стане набагато легше дихати, коли ми видворимо всіх іноземних «джентльменів удачі». Вони намагаються скористатися складною ситуацією іноземної агресії і взяти під свій кримінальний контроль український бізнес. Але ми системно встановлюємо, затримуємо і депортуємо представників кримінальних кланів. Ми не маємо наміру знижувати темпи, поки вони не запам'ятають - влади «злодіїв в законі» в Україні не буде. Це ще одна війна, і у нас достатньо сил для перемоги!» - підкреслив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом