Біля залізничної станції Новоград-Волинський (Житомирська область) правоохоронці виявили місцевого жителя, який в кишені куртки носив гранату Ф-1. Про це повідомляє сектор зв'язків з громадськістю УМВС України на Південно-Західній залізниці.

«В ході обстеження вокзалу станції Новоград-Волинський та прилеглих територій правоохоронці виявили підозрілого чоловіка. При огляді у зовнішній кишені куртки був знайдений металевий предмет, зовні схожий на гранату Ф-1 з запалом і чекою», - йдеться в повідомленні.

Чоловік пояснив, що знахідку виявив у станційних складах вантажного парку приблизно місяць тому. «Знайдену річ він вирішив залишити собі як предмет військової атрибутики», - зазначили в МВС.

Крім того, правоохоронці з'ясували, що затриманий вже мав проблеми з законом і в 2013 році був засуджений за скоєння крадіжки.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Попередньо вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом