У Комітеті виборців України (КВУ) стверджують про класичну схему фальсифікації результатів виборів в 63-му окрузі міста Бердичів та наполягають на обов'язковому перерахунку голосів. Про це йдеться в поширеному КВУ в Житомирській області релізі «63-й виборчий округ: хроніки фальсифікацій», повідомляє From-ua.

«У випадку голосування по 63-му округу, враховуючи кількість голосів, яка відділяє перші три місця і високий відсоток невикористаних бюлетенів, можна говорити про класичну схему фальсифікації результатів виборів. У такому разі обов'язково необхідно здійснити перерахунок голосів», - упевнена представник Комітету виборців України в Житомирській області Олена Степова.

У свою чергу, Тетяна Романовська, довірена особа кандидата в народні депутати України по 63-му виборчому округу Павла Жебрівського повідомляє про численні порушення, зафіксовані в Бердичівському районі та місті Бердичеві. За словами Романовської, юристами кандидата в депутати було зафіксовано на відео фальсифікацію протоколів голосування, за фактом чого подані позови до адміністративного суду.

Нагадаємо, 28 жовтня в Бердичеві пройшов пікет під 63-м виборчим округом. За інформацією телеканалу 1+1 (новини ТСН), кілька сотень громадян вимагали перерахувати голоси. Протестувальники стверджували, що мають докази фальсифікації на користь кандидата в депутати, колишнього регіонала Олександра Ревеги, який, згідно з попередніми результатами голосування, випередив свого суперника, кандидата від демократичних сил Павла Жебрівського («Українська платформа») всього на 1%. Мітингувальники обурювалися надшвидким підрахунком голосів у цьому окрузі - вже вранці 27 жовтня Бердичівський округ відзвітував про 100% результатів виборів, у той час як у трьох з шести округів Житомирської області ще 29 жовтня голоси не були остаточно пораховані. Юристами Павла Жебрівського було подано позивні заяви до адміністративного суду з вимогами про визнання протиправними дії Окружної виборчої комісії та зобов'язаннями про проведення повторного підрахунку голосів у 63-му виборчому окрузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом