Україна за рік піднялася в рейтингу Doing Business Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації (IFC) на 16 позицій з 112 рядка на 96 місце. Про це йдеться в повідомленні організацій.

Це стало можливим завдяки тому, що Україна спростила процес сплати податків для компаній, ввівши електронну систему для подання декларацій та сплати єдиного соціального податку. Країна підвищила ставку екологічного податку. У підсумку Україна закріпилася в рейтингу «Ведення бізнесу 2015» (фінансовий рік СБ захоплює період з липня 2014по липень  2015 року) на 96 рядку, повідомляє РІА «Новости».

Організації цього року змінили методику дослідження, однак позиція України з минулого року не була переглянута: країна залишилася на 112 місці. Наприклад, минулорічна позиція РФ була скоригована з 92 до 64 місця.

У щорічній доповіді групи Світового банку проводиться аналіз нормативно-правових актів, які застосовуються до підприємств у країні протягом усього циклу їх життєдіяльності, включаючи створення підприємства та ведення бізнесу, здійснення зовнішньоторговельної діяльності, оподаткування, а також дозвіл неплатоспроможності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом