Економічні підсумки вересня дозволяють припустити, що скорочення ВВП України досягло дна, вважає міністр фінансів Олександр Шлапак.

«У мене склалося враження, що певного дна ми досягли... За дев'ятий місяць ми відвоювали 0,6% падіння ВВП», - сказав він журналістам у вівторок.

«Вересень до серпня поточного року у нас зростання майже на 4,5%», - додав Шлапак, але визнав, що у вересні поточного року порівняно з вереснем минулого року ВВП усе ще скорочувався.

Міністр зазначив, що така зміна динаміки перевищила очікування уряду, передає «Інтерфакс-Україна».

«Можна говорити про повернення до прогнозу (на 2014 рік. - Ред.) мінус 6,5% (з мінус 9%. - Ред.), - зазначив Шлапак.

За даними міністра, за підсумками жовтня уряд розгляне питання внесення чергових змін у макроекономічний прогноз на поточний рік.

Як повідомлялося, влада України в липні погіршила прогноз падіння економіки країни в 2014 році з 5% до 6,5%. Але пізніше глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що експерти Міжнародного валютного фонду разом з українськими фахівцями розглядають доцільність погіршення прогнозу падіння ВВП у 2014 році до 8-10%.

За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, падіння ВВП за січень-липень 2014 року становило 3,3% щодо аналогічного періоду минулого року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом