В Хмельницькій обласній державній адміністрації не виявили чиновників, які підлягають звільненню згідно з законом про люстрацію.

Про це повідомила заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебель, відповідаючи на інформаційний запит «УНІАН».

«На підставі перевірки особових справ, проведеної 22.10.2014 р. на предмет наявності підстав, визначених у ст. 4 вищевказаного закону, не виявлено жодного керівника структурного підрозділу Хмельницької облдержадміністрації, який підлягає звільненню з посади у десятиденний термін», - зазначається у відповіді.

Стебель нагадала, що, згідно зі ст. 5 цього Закону, органом, уповноваженим на забезпечення проведення перевірки, є Міністерство юстиції України, яке в місячний термін з дня набрання чинності закону розробляє та подає на затвердження Кабінету Міністрів України план проведення перевірок за кожним органом державної влади.

«Таким чином, Хмельницька обласна державна адміністрація буде підлягати люстрації в терміни, визначені в плані перевірок», - пояснила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

9 жовтня закон підписав Президент України Петро Порошенко, а 15 жовтня закон був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Закон визначає правові та організаційні засади проведення перевірки державних службовців та прирівняних до них осіб, посадових осіб органів місцевого самоврядування «з метою відновлення довіри до влади і створення умов для побудови нової системи органів влади у відповідності з європейськими стандартами».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом