У Кіровограді через отруєння дітей дурманом у школі директорові та ще трьом працівникам навчального закладу оголошено догану, а щодо батьків неповнолітніх складено адміністративні протоколи.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, прокуратурою Кіровограда 24 жовтня завершена наглядова перевірка діяльності управління освіти Кіровоградської міської ради і підлеглого йому навчального закладу за фактом отруєння школярів насінням рослини дурман, що мало місце у вересні поточного року. Перевіркою встановлені порушення вимог законодавства в частині створення безпечних умов навчання, праці та виховання за навчальний період 2013-2014 років.

Зокрема, за вказаний період у школі не проводилася робота з профілактики правопорушень серед дітей і управлінням освіти не надавалася практична допомога у проведенні відповідної роботи.

Крім того, в управлінні освіти відсутня відповідальна особа, на яку покладено здійснення контролю за організацією роботи керівниками загальноосвітніх установ в частині запобігання правопорушенням і бездоглядності серед дітей.

За виявленими фактами було внесено прокурорське подання, на виконання якого директора школи та ще трьох працівників навчального закладу притягнуто до дисциплінарної відповідальності - їм оголошено догани.

Разом із тим, стосовно батьків неповнолітніх працівниками кримінальної міліції у справах дітей складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.184 КУпАП (невиконання батьками обов'язків з виховання дітей). Зазначені матеріали наразі перебувають на розгляді в суді.

Однак, за результатами проведення досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 КК України, оскільки в речах одного з неповнолітніх був виявлений канабіс, винесено постанову про закриття через брак наркотичної речовини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30