Через махінації з майном Міністерством оборони державний бюджет недоотримав 250 млн грн.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив заступник голови держконцерну «Укроборонпром» (2012-2014 рр.) Максим Глущенко.

За його словами, Міністерство оборони ігнорувало заявки підприємств-спецекспортерів, які входять до складу державного концерну «Укроборонпром», продаючи озброєння і техніку підприємствам-посередникам за заниженими цінами. «За такими схемами було реалізовано досить багато техніки, на цьому часто наживалися чиновники Міністерства оборони, оскільки замість того, щоб задовольнити заявки тих же спецекспортерів, у яких є покупці на зовнішньому ринку за значно вищими цінами, продавали, занижуючи реальну оціночну вартість, підприємствам на внутрішньому ринку», - розповів Глущенко. «В результаті цього тільки за 2013 р. до державного бюджету недонадійшло близько 250 млн грн», - підкреслив він.

Глущенко запропонував механізм, завдяки якому можливо збільшити надходження валютної виручки в країну, і в десять разів - надходження в державний бюджет. Для цього необхідно вжити ряд заходів. «Усунути фірми-посередники як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках; продаж майна пустити виключно через підприємства-спецекспортери, які краще знають ринок та можуть запропонувати найбільш вигідні умови, а концерн визначав би, яке підприємство більш компетентне на тому чи іншому ринку», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17
Теги