Ситуація з окружними виборчими комісіями, які станом на 12.00 надали Центрвиборчкому менше десяти відсотків оброблених протоколів, поступово вирівнюється.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

«На щастя, ситуація з так званими комісіями-аутсайдерами не стоїть на місці і змінюється в кращий бік. Звичайно, я не можу сказати, що всі вони відразу вибилися в лідери, але разом з тим ми розраховуємо на те, що вони зуміють напружитися і мобілізувати свою роботу. Я сподіваюся, що до завтра, максимум післязавтра, вони завершать процес встановлення результатів голосування в межах відповідних округів», - підкреслив Магера.

Вже завтра у Центрвиборчкомі очікують прибуття перших представників ОВК з відповідними протоколами про підрахунок голосів на виборчих дільницях та встановлення результатів голосування.

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах склала 52,42%.

За даними обробки 43,13% електронних протоколів на першому місці перебуває «Народний фронт» - 21,61%, далі йдуть «Блок Петра Порошенка» - 21,47%, «Самопоміч» - 11,13%, «Опозиційний блок» - 9,73%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,38%, ВО «Батьківщина» - 5,72%.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98