Світові ціни на нафту знижуються в понеділок на побоюваннях, що зростання видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК, збільшить пропозицію, яка перевищить попит на «чорне золото», свідчать дані торгів.

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent станом на 6.21 за Києвом знижувалася на 0,28% - до 85,89 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) зменшувалася на 0,06% - до 80,96 долара за барель, повідомляє РІА «Новости».

Невизначеність на ринок вносять й очікування інвесторів щодо зустрічі країн-членів ОПЕК у листопаді. На щорічній зустрічі у Відні 27 листопада члени ОПЕК повинні вирішити, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів зі споживання і суттєвого збільшення видобутку нафти у світі.

«Ціни на нафту можуть продовжити зниження до моменту, коли ми не почуємо від ОПЕК про зменшення видобутку», - наводить агентство Bloomberg слова менеджера Newedge Group Кена Хасегави (Ken Hasegawa).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102