У Луганській області в цілому відкрилися 420 дільничних виборчих комісій для голосування на позачергових виборах у Верховну Раду, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Ряд комісій не працюють через нічні обстріли з боку ЛНР. З 11 одномандатних округів у Луганській області вибори проводяться в 5. Решта - під окупацією незаконних збройних формувань так званої ЛНР. У 106-му окрузі з центром в місті Сєвєродонецьк голосування почалося за планом. У Стаханові, що входить в цей же округ, виборів немає, оскільки місто окуповане. На території Попаснянського району цього округу з 17 дільничних виборчих комісій (ДВК) відкрилися поки дві - в селі Золотарьова і Нирківка. Решта 15 ДВК не відкрилися через відсутність кворуму. Члени комісій не вийшли на роботу через нічний обстріл з боку ЛНР. У Сєверодонецьку з 50 ДВК працюють 47. Дві ДВК не працюють в селі Борівське і одна - в селі Боброво. ДВК знаходяться на лінії вогню, тому члени комісій побоялися вийти на роботу. Є впевненість, що ряд комісій округу, які поки не працюють, відкриються протягом дня», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними ОДА, у 107-му окрузі з центром у м. Лисичанськ всі 48 ДВК, які розташовані на підконтрольній українському уряду території, відкрилися. Комісії у містах Первомайськ і Стаханов, що входять у цей же округ, не відкрилися, оскільки обидва міста знаходяться під контролем ЛНР. На 112 окрузі з центром у м. Рубіжне всі 23 ДВК, розташовані на контрольованій Україною території, відкрилися. У Брянці, Кіровську та Первомайську вибори не проводяться через окупацію ЛНР.

У населених пунктах Новотошківка, Тошківка, Нижнє і Світличне вибори не проходять через їх розташування на лінії вогню (були відповідні звернення до ОВК про небезпеку життю і здоров'ю громадян).

«У містах Гірниче і Золоте вибори планувалося проводити, проте вчора о 16.45 з боку Первомайська бойовики здійснили мінометний обстріл Золотого, після чого члени ДВК здали бюлетені, печатки та документацію в ОВК. Через загрозу безпеці виборців вибори тут не проводяться. У 113-му окрузі всі ДВК відкрилися і працюють. У 114-му окрузі в смт Бєлове з 30 ДВК відкрилися 29, в одній поки немає кворуму. У Новопсковському, Міловському та Марківському районах відкрилися всі ДВК. У Станично-Луганському районі, який розташований на лінії зіткнення вогню, вибори не проводяться через загрозу безпеці громадян. Вночі кілька населених пунктів району були обстріляні з боку ЛНР. Станом на 9:00 у Луганській області в цілому відкрилися 420 дільничних виборчих комісій. Вибори проходять без ексцесів», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 26 жовтня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом