Збірній Албанії з футболу зараховано технічну поразку в гостьовому матчі з командою Сербії у відборі Євро-2016. Про це повідомляє Футбольний союз Сербії.

Рішенням УЄФА збірна Сербії проведе дві домашні гри відбіркового раунду чемпіонату Європи-2016 з порожніми трибунами і позбавляється трьох очок у поточній кваліфікації, передає ТАСС.

Також федерації обох країн оштрафовані на €100 тисяч.

УЄФА покарав збірну Сербії не лише за зірвану зустріч з албанцями, але й через інциденти, що сталися на інших іграх за участю сербських команд, повідомив один із членів організації Душан Маравич.

«УЄФА прийняв це рішення, виходячи з подій не тільки матчу з командою Албанії, але й попередніх ігор за участю сербських команд (як збірної, так і клубів), в яких виникали заворушення (в італійській Генуї, сербському Крушеваце). Цим рішенням УЄФА дав зрозуміти, що він більше не терпітиме подібні витівки», - сказав представник союзу.

Федерація футболу Албанії (ФФА) має намір подати апеляцію на рішення УЄФА в апеляційний комітет організації, а у разі відмови - надіслати протест у Спортивний арбітражний суд в Лозанні.

«Нас покарали, незважаючи на відсутність доказів, - зазначив адвокат ФФА Артан Хейдарі. - Нам присудили технічну поразку за «відмову від продовження гри», хоча цього не було. Нас оштрафували і на 100 тисяч євро за банер. В цьому випадку немає достатніх підстав звинувачувати нас. Це рішення є політичним і несправедливим. Ми будемо продовжувати відстоювати свою правоту і домагатися рішення за трьома пунктами у всіх можливих інстанціях - в апеляційному комітеті УЄФА, а потім в КАС. Нами зібрано достатньо доказів нашої правоти».

Письмове обґрунтування рішення дисциплінарного комітету УЄФА буде надано федераціям протягом п'яти днів. Починаючи з дня отримання рішення футбольні федерації матимуть п'ять днів для подачі протесту на це рішення апеляційного комітету УЄФА.

Як повідомляв ForUm, наприкінці першого тайму зустрічі групи I, яка пройшла 14 жовтня на стадіоні «Партизан» у Белграді, над полем з'явився мультикоптер, до якого був прив'язаний банер із зображенням карти Великої Албанії та фотографіями албанських політичних діячів.

Захисник сербської збірної Стефан Мітрович зірвав банер, що розлютило футболістів албанської команди. У результаті на полі спалахнула бійка, в якій брали участь як представники національних збірних, так і кілька вболівальників, які зуміли прорватися через охорону. У зв'язку з цим гру було зупинено. Згодом англійський арбітр Мартін Аткінсон прийняв рішення матч не відновлювати.

За твердженням албанської сторони, перед виходом на поле футболістів команди з трибун летіли монети, запальнички та інші предмети, а коли гравці залишали поле, їх атакували фанати, працівники служби безпеки стадіону і поліція. Також в албанській федерації розповіли, що перед матчем сербські вболівальники кидали каміння в автобус з національною командою.

Письмове обґрунтування рішення дисциплінарного комітету УЄФА буде надано Федерації футболу Сербії впродовж п'яти днів. Починаючи з дня отримання рішення футбольні федерації матимуть п'ять днів для подачі протесту на це рішення апеляційного комітету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37