Ціни на бензин і дизельне паливо в Україні істотно не знизяться. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков.

«Традиційно, якщо ціна в Україні на бензин і змінюється, то в бік подорожчання. Якщо і є повернення, то дуже несуттєве», - заявив він.

Економіст упевнений, що на здешевленні нафти на світових ринках зароблять нафтотрейдери. «Те, що падає ціна на нафту, на імпортний бензин - це швидше додатковий прибуток нафтотрейдерам. Я не бачу якихось можливостей, щоб об'єктивно ціна на бензин знизилася», - додав він.

За словами Плотнікова, теоретично Антимонопольний комітет міг би вплинути на ситуацію. «Але, в Україні не вперше виникла така ситуація з цінами на бензин. І я не думаю, що крім заяв і закликів будуть відчутні дії», - підсумував він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк провів зустріч з нафтотрейдерами і чекає від них зниження цін на нафтопродукти у зв'язку з падінням світових цін на нафту за останній час на 24%. Крім того, Яценюк звернувся до Антимонопольного комітету.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143