На території природного заповідника «Подільські Товтри», що у Хмельницькій області, незаконно видобували підземні води, в результаті чого державі завдано збитків на суму понад мільйон гривень. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Хмельницькій області.

«Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства порушили вимоги цілого ряду статей Кодексу України «Про надра» і в період з листопада 2013 по серпень 2014 року, використовуючи матеріально-технічні можливості підприємства, організували незаконний видобуток підземних вод в межах території природно-заповідного фонду «Подільські Товтри», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міліції, видобуток підземних вод здійснювався з чотирьох експлуатаційних свердловин загальною продуктивністю 1045,6 кубічних метра на добу, після чого вода постачалася для забезпечення господарсько-питних потреб цілої низки санаторіїв та іншим суб'єктам господарювання, розташованих у смт Сатанів Городоцького району.

За даними правоохоронців, за весь час протизаконної діяльності приватне підприємство видобуло води на загальну суму 1 млн 77 тис. грн, чим заподіяло істотну шкоду державним інтересам.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом