Главу Адміністрації Президента України та прем'єр-міністра України в рамках Закону «Про очищення влади» повинні перевірити до березня 2015 року.

Це випливає з розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 1025-р, опублікованого на сайті уряду.

Документ затверджує план проведення перевірок вищих чиновників у відповідності з Законом України «Про очищення влади».

Так, згідно з розпорядженням Кабміну в період з листопада 2014 року по лютий 2015 року повинні перевірити главу Адміністрації Президента України. Крім нього, в цей період потрібно провести перевірку прем'єр-міністра України, першого віце-прем'єр-міністра України, віце-прем'єр-міністрів України, міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів, голови Національного банку, членів Центральної виборчої комісії, членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, голів і членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій, державне регулювання в сферах зв'язку та інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг, голови Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, керівника Державного управління справами, керівника Секретаріату Кабінету Міністрів-урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, голів місцевих державних адміністрацій.

Також з листопада 2014 року по січень 2015 року будуть перевіряти міністра юстиції, його першого заступника та заступників, посадових і службових осіб апарату Міністерства юстиції, керівників та заступників керівників територіальних органів Мін'юсту, міністра внутрішніх справ, його першого заступника та заступників, посадових і службових осіб апарату МВС, голову ДФС, його першого заступника та заступників, посадових і службових осіб апарату Державної фіскальної служби, керівників територіальних органів ДФС, їх перших заступників та заступників, голову Служби безпеки України, його першого заступника та заступників, посадових і службових осіб Центрального управління СБУ, голову Державної судової адміністрації, його першого заступника та заступників, посадових і службових осіб ДСА, начальників територіальних управлінь ДСА, Генерального прокурора України, його першого заступника і заступників, посадових і службових осіб ГПУ.

Членів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України перевірять з грудня 2014 року по лютий 2015 року, професійних суддів - з грудня 2014 року по грудень 2015 року.

Інших українських чиновників повинні перевірити до кінця грудня 2016 року.

Згідно з постановою, керівник органу або голова суду відповідно до ч. 4 ст. 5 Закону «Про очищення влади» визначає дату початку проведення перевірки у відповідному органі або суді з урахуванням строків, встановлених зазначеним законом, та необхідності завершення проведення перевірки в межах строків, встановлених цим планом.

Як раніше повідомляв ForUm, Закон про очищення влади прийнятий Верховною Радою 16 вересня. Через місяць він набув чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом