Генеральна прокуратура України оголошувала в розшук колишнього віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову, повідомили ForUm'у в прес-службі ГПУ.

Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами державного бюджету України в особливо великих розмірах посадовими особами Міністерства охорони здоров'я України, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

«Встановлено, що колишній віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами у сумі понад 6 млн грн», - йдеться в повідомленні.

20 жовтня колишньому міністрові охорони здоров'я України винесено повідомлення про підозру у скоєнні вказаного злочину.

21 жовтня вона оголошена в розшук постановою слідчого Генеральної прокуратури, а 23 жовтня судом надано дозвіл на затримання зазначеної особи й доставку в суд для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

В цей же день суд виніс постанову про накладення арешту на майно екс-міністра та її чоловіка, а саме: три квартири в м. Києві, апартаменти в м. Ялта і три будинки в с. Підгірці Обухівського району Київської області. Зараз вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину.

Нагадаємо, 14 лютого 2012 року Раїсу Богатирьову указом президента Віктора Януковича призначено віце-прем'єр-міністром - міністром охорони здоров'я України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17