Національний банк України (НБУ) розглядає можливість зняття окремих обмежень на валютному ринку. Про це повідомила глава Нацбанку Валерія Гонтарева 22 жовтня під час чергової зустрічі з керівниками найбільших банків України, повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначається, що в кінці зустрічі Гонтарева поінформувала про плани Національного банку провести чергову інтервенцію для задоволення попиту банків на валюту під потреби їхніх клієнтів.

Також вона повідомила, що зараз триває дискусія з МВФ щодо скасування окремих обмежень, передбачених постановою правління Національного банку України від 22 вересня 2014 року № 591 «Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України».

«Ми ведемо постійний діалог з банками і готові зняти окремі обмеження на валютному ринку, які перешкоджають нормальній економічній діяльності. Також ми очікуємо стабілізації економічної ситуації, після чого, відтак, будемо поетапно ці обмеження скасовувати», - запевнила Гонтарева.

Нагадаємо, раніше НБУ заявляв, що зниження спекулятивного попиту на валюту призведе до зняття Національним банком України частини адміністративних обмежень на валютному ринку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом