На парламентських виборах цього року будь-які соціологічні опитування не відображають реальну картину електоральних уподобань українців. Про це в коментарі порталу «Вільна преса» сказав політолог Віталій Боровець.

«Ці вибори унікальні вже тому, що кількість виборців досягає 30%, - вважає політолог. - Такого не було на жодних виборах раніше».

На його думку, це пояснюється тим, що українці масово розчарувалися в старих політиках, крім того виборці південного сходу розгублені і не можуть визначитися, за кого голосувати.

«Саме ці виборці, а також жителі сіл, думкою яких традиційно нехтують усі дослідження, визначать остаточні результати виборів. І вони будуть далекі від очікуваних», - зазначив Боровець.

За словами політолога, частина виборців, що не визначилися, буде меншою мірою голосувати за лідерів передвиборних перегонів, а більшою - за опозиційні і неполітичні сили.

«Досвід попередніх років свідчить, що частка людей, які голосують за опозиційні сили істотно вища, ніж показують опитування. Тому набагато більше, ніж їм обіцяють, набере «Опозиційний блок», - вважає Боровець. - Також має всі шанси пройти в парламент КПУ, яку передчасно списали з рахунків»

На думку експерта, шанси потрапити в парламент зберігає також партія «Заступ».

«Це незвична для нинішнього політикуму неполітична сила, яку можуть підтримати сільські жителі та частина міського електорату, який розчарувався. Цій партії цілком під силу повторити успіх «Партії зелених» 1998 року і стати головною сенсацією голосування», - вважає Боровець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом