США та Україна сформували спільну українсько-американську комісію для співпраці з метою реформування, нарощування потенціалу і розвитку оновлених Збройних сил України. Про це розповіли в посольстві США у Києві, повідомляє «ТАСС».

«Представники керівного складу Генерального штабу України і командування ЗС США в Європі нещодавно, 17 жовтня, створили першу спільну українсько-американську комісію в Києві», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в посольстві, зустріч спільної українсько-американської комісії є частиною обґрунтованого, конструктивного діалогу з метою створення досяжного, послідовного плану введення фундаментальних реформ, нарощування потенціалу та розвитку оновлених ЗС України.

Згідно з повідомленням, метою першої зустрічі комісії були розробка коротко-, середньо- і довгострокових перетворювальних заходів у двосторонньому порядку та затвердження пріоритетів, проголошених Україною і США.

«До складу допомоги, яку США вже надала або збирається надати, входять понад 100 мільйонів доларів США військової допомоги в гарантуванні безпеки з різних джерел фінансування», - уточнили в посольстві.

Як повідомляв ForUm, низка країн НАТО готова фінансувати реформування української армії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40