Майже тиждень 112-та окружна виборча комісія не могла розпочати роботу - представники провладних партій зривали засідання. І тепер з їх боку тривають провокації, які перешкоджають роботі комісії, що ставить вибори на 112-му окрузі м. Рубіжне під загрозу зриву. Про це повідомив кандидат у народні депутати Микола Стасюк.

З 14 по 18 жовтня включно члени комісії, серед яких: І. Бараник («Народно-трудовий союз України»), М. Богданов («Зелені»), В. Глазкова (Радикальна партія Олега Ляшка), М. Гутор (партія Зелених України), Л. Дикий (Українська платформа «Собор»), Д. Клименко («Україна майбутнього»), Ст. Шмигельський (ВО «Свобода») блокували роботу комісії.

Зокрема, 15 жовтня представник «Собору» Любомир Дикий заявив, що голова ОВК Сергій Хортєв не приймав присягу і не має права проводити засідання. Агресивну частину членів ОВК не задовольнив навіть офіційний документ про прийняття присяги, пред'явлений головою - вони відмовилися голосувати за відкриття засідання ОВК, повідомляє «112 Україна».

Про факти порушень було повідомлено прокуратуру і СБУ. Однак 16 жовтня, коли в міськраду прийшла міліція, вищезгадана група осіб не з'явилася. Як стало відомо пізніше, документально підтвердити причину відсутності змогла тільки одна людина. Головою та присутніми членами ОВК було складено відповідний акт про регулярні зриви засідань та про можливі наслідки таких дій. Його повинні направити в ЦВК.

«На мою думку, представники провладних партій або намагаються сфальсифікувати вибори на користь свого кандидата в народні депутати, або домогтися того, щоб визнати вибори на 112-му окрузі недійсними. Саме тому вони всіма силами заважають роботі комісії. Крім того, на сьогоднішній день ми так і не отримали чіткого пояснення щодо проведення виборів на дільницях, розташованих в зоні АТО (Первомайськ, Кіровськ, Брянка). Я вважаю, що вибори там проводити не можна, тому що, по-перше, ми не можемо гарантувати безпеку виборців, і по-друге, ми не впевнені, що вибори будуть проводитися там чесно і прозоро - швидше навпаки», - прокоментував ситуацію у 112-му окрузі самовисуванець зі Львова Стасюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85