Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який уточнює перелік місць, де можна проводити релігійні обряди без попереднього повідомлення місцевої влади.

До прийняття цього документа в РФ було закріплене широке формулювання - «в культових будівлях і спорудах і територіях, що до них належать, в інших місцях, наданих релігійним організаціям для цих цілей», а також «в установах і на підприємствах релігійних організацій», передає РІА «Новости».

Підписаний документ уточнює, що вільно проводити богослужіння можна, по-перше, «в культових та інших будівлях (приміщеннях) та спорудах, що належать релігійним організаціям на праві власності або надані їм на іншому майновому праві, а також належних до них територіях», по-друге, «на земельних ділянках, що належать релігійним організаціям на праві власності або надані їм на іншому майновому праві» і, по-третє, «на території організацій, створених релігійними організаціями».

Раніше можна буде безперешкодно проводити релігійні ритуали в місцях паломництва, на кладовищах, в крематоріях і житлових приміщеннях.

В інших випадках публічні релігійні обряди і церемонії, включаючи молитовні та релігійні збори, які вимагають забезпечення громадського порядку і безпеки, будуть здійснюватися в порядку, встановленому для проведення мітингів, маніфестацій і демонстрацій, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32