Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) вирішила проблему оплати за електроенергію населенням, яке проживає у квартирах цокольних поверхів житлових будинків. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Так, на засіданні комісії 21 жовтня тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків, прирівняні до тарифів на електроенергію для населення, яке проживає в звичайних квартирах.

«Це рішення дозволяє усунути існуючу соціальну напруженість - проблему людей, які проживають в квартирах цокольних поверхів житлових будинків і повинні сплачувати за спожиту електроенергію для власних побутових потреб за тарифами як для організацій», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у зв'язку з відсутністю в законодавстві поняття «особисте підсобне господарство» комісія замінила терміном «особисте сільське господарство» і надала його визначення.

Постанова набуде чинності з дня її офіційного опублікування після державної реєстрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом