У Львівській області рівень злочинності з початку року впав на вісім відсотків. Про це під час робочої зустрічі з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Арменом Арутюняном розповів начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю.

За словами головного міліціонера Львівщини, головне, що турбує жителів регіону, а також правоохоронців - це телефонні повідомлення про фальшиві мінування різних об'єктів: вокзалу, аеропорту, шкіл, супермаркетів та інших, з початку року таких повідомлень надійшло понад вісімдесят.

«Ми, зрозуміло, на всі ці повідомлення реагуємо, жодних вибухових пристроїв не виявляємо, а потім з'ясовується, що 95 відсотків цих повідомлень надходять із зони АТО. А наші громадяни нервують, поширюються панічні настрої», - зазначив Загарія.

Крім цього, як зазначив міліціонер, ще один привід для занепокоєння - кількість зброї, що вилучається. В цілому з початку року вилучено близько 60 ручних гранат, 5 гранатометів, кулеметів, 8 автоматів та іншої зброї, а також близько 10 тисяч патронів різного калібру.

«Це в першу чергу зброя із зони проведення антитерористичної операції на сході України, а також зброя, викрадена з підрозділів міліції в «Ніч гніву». Частину цієї зброї ми вже вилучили, але ще близько 600 стволів залишаються на руках. На щастя, поки що не було зафіксовано жодного випадку використання цієї зброї для вчинення злочинів», - підкреслив Загарій.

У той же час, відповідаючи на питання Арутюняна, як впливають на криміногенну ситуацію у Львові та в області внутрішньо переміщені особи, яких в області налічується близько 23 тисяч, Загарій відповів, що практично ніякого впливу на стан злочинності від цих громадян не відчувається.

«Були поодинокі випадки якихось дрібних порушень - і не більше того. Ми постійно проводимо профілактичну роботу з цими людьми і я знаю, що багатьом з них настільки сподобалося у нас, що назад вони не планують повертатися», - сказав він.

Згідно з повідомленням, також під час зустрічі сторони обговорили пілотний проект реформування міліції, який проходить у Львівській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом