Державне агентство України з питань кіно сьогодні, 22 жовтня, прийняло рішення не видавати (або скасувати) прокатне посвідчення семи російським фільмам та серіалам, повідомляє прес-служба Держкіно.

Так, були заборонені фільми «Кадетство», «Гончі», «Слідчий комітет», «Спецназ», «Десантура», «Морпіхи» і «Військова розвідка».

«Фільми були заборонені для кіно- і телепоказу, публічного комерційного відео та домашнього відео на території України», - сказано в повідомленні.

«Держкіно продовжує аналізувати фільми виробництва Російської Федерації. І враховуючи ситуацію з агресією Росії на півдні і сході України, а також громадську думку, до якої ми не можемо не дослухатися, в тому числі на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда на кшталт звеличення силових структур Росії і самої Росії. Тому ми і надалі будемо моніторити ринок», - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Державне агентство України з питань кіно заборонило показ в Україні дев'яти фільмів і телесеріалів російського виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом