Стокгольмський арбітражний суд прийняв у провадження додаткову позовну заяву України про винесення тимчасового рішення по справі між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром».

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив, відкриваючи засідання уряду, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«На сьогодні є два варіанти вирішення газового питання. Перший: підписання тимчасової угоди, яку ми пропрацювали з нашими європейськими партнерами. Україна в Брюсселі і разом з європейським комісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером чітко визначила позицію України і ЄС. Зараз ми очікуємо відповіді від Росії.

Другий варіант - суднове вирішення цього спору. Суд встановлює ціну, а також порядок оплати та постачання природного газу», - розповів він.

Нагадаємо, черговий раунд тристоронніх переговорів з газового питання між Україною, Росією і Європейським союзом відбудеться в Брюсселі 29 жовтня.

Як раніше повідомляв ForUm, ЄС, РФ і Україна на переговорах у Брюсселі 21 жовтня погодили пакет домовленостей про те, що Росія буде постачати газ для України до березня за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів без застосування принципу «бери або плати», але з обов'язковою передоплатою.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом