«Укртрансгаз» 22 жовтня закликав словацький Eustream підписати договір об'єднання мереж. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Нафтогаз України».

«Укртрансгаз» звернувся до Eustream з пропозицією підписати прямий договір об'єднання мереж, що дозволить використовувати транспортні потужності між двома операторами в повному обсязі. Встановлення таких відносин не передбачає ні фінансових витрат, ні прийняття нових законодавчих актів. Для цього потрібно лише застосувати чинне європейське законодавство на території ЄС. «Нафтогаз» сподівається, що важливість інтеграції української ГТС з мережами ЄС для енергетичної безпеки країн ЦСЄ сприятиме результативному вирішенню цього питання», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що впровадження європейського енергетичного законодавства в Україні та інтеграція української ГТС з європейським газовим ринком - не тільки юридично бездоганна, але й технічно доцільна стратегія.

«Це вигідно. Об'єднання наших мереж покращить ліквідність європейського газового ринку, що сприятиме зниженню цін для всіх споживачів газу в Європі», - підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, Україна закликає Словаччину розірвати договір з російським «Газпром Експорт».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом