У спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ заявляють, що не фіксували застосування українськими військовими касетних боєприпасів у зоні проведення антитерористичної операції.

«У нас близько 90 спостерігачів на Східній Україні. Якщо б ми щось подібне побачили, то ми б це зафіксували, однак на сьогодні такого не було. Все, що ми повинні сказати щодо боєприпасів або обстрілів, з'являється в наших щоденних звітах. До цього часу в наших звітах не було нічого про це», - сказав спікер СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, повідомляє Deutsche Welle.

Як раніше повідомляв ForUm, Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) звинуватила українську армію в застосуванні касетних боєприпасів під час обстрілу густонаселених районів Донецька.

У прес-релізі, оприлюдненому у вівторок, 21 жовтня, наголошується, що використання таких озброєнь в густонаселених районах суперечить міжнародним правилам ведення війни, оскільки касетні боєприпаси є зброєю невибіркової дії, що можна розцінювати як воєнний злочин.

У Раді національної безпеки та оборони і Міністерстві закордонних справ спростували заяву HRW.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16