До державного реєстру виборців внесено 10 тисяч військових, задіяних в антитерористичній операції на сході України. Про це у Дніпропетровську під час зустрічі зі студентською молоддю сказав Президент України Петро Порошенко, повідомляє «УНІАН».

«Я доручив керівникам військових відомств зібрати заяви солдатів, та внести їх до реєстру виборців. 10 тисяч українських військових були зареєстровані, і зможуть проголосувати на виборах до Верховної Ради 26 жовтня», - зазначив Порошенко.

За його словами, поведінка депутатів на засіданні ВР, які відмовилися проголосувати відповідний закон, і тим самим позбавили тисячі українських військових конституційного права участі у виборах, - «сором і безвідповідальність».

Як повідомляв ForUm, 20 жовтня Верховна Рада України не змогла внести до порядку денного законопроекти, які стосуються внесення змін у виборче законодавство, зокрема в законопроект про забезпечення здійснення виборчого права для учасників АТО на позачергових виборах народних депутатів. Своєю чергою, Президент вважає такі дії безвідповідальними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом