Україні необхідні реформи, в ході яких ВВП буде перерозподілятися на користь малозабезпечених верств населення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему «Що буде з економікою України завдяки реалізації рекомендацій МВФ?» заявив екс-заступник глави НБУ Олександр Савченко.

«В Україні потрібно не обкладати податками великі пенсії, а просто ліквідувати. Пенсійний фонд потрібно зменшити на користь малозабезпечених. Мінімальна пенсія зараз становить близько 1 200 грн. Це для тих, хто відпрацював 25-30 років. І в бюджет не закладається їх підвищення», - сказав Савченко.

На його думку, це одна з бомб, підкладених під реформи».

«Реформи починати потрібно саме з цих верств населення, в тому числі здійснити перерозподіл ВВП на користь молоді. Також перерозподіл потрібно зробити на користь регіонів. Я маю на увазі не міста та області, а первинні осередки влади. Нині влада забирає 62-63%, а місцевим органам залишається менше 40%. Пропорцію потрібно поміняти. Але це лише передумови для реформ. А вони почнуться тільки коли підуть прямі іноземні інвестиції та кредити в економіку. Зараз відбувається все навпаки. В Україні йде навіть відтік прямих іноземних інвестицій. Це уперше в історії України», - нагадав він.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279