Загальна кількість людей, які постраждали від спалаху лихоманки Ебола, становить 9 216 осіб, летальних випадків - 4 555, повідомляє прес-служба Відомства з посиланням на офіційні дані ВООЗ.

«Так, у Гвінеї 1519 випадків, у тому числі 862 летальних; Ліберії - 4262 випадки, у тому числі 2484 летальних; Сьєрра-Леоне - 3410 випадків, 1200 летальних; Нігерії - 20 випадків, 8 летальних; Сенегалі - 1 випадок; США - 3 випадки, 1 летальний; Іспанія - 1 випадок», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що «56% випадків (зараження) підтверджені лабораторно».

Випадки реєструються і серед медичного персоналу - 423 медичні працівники постраждали від лихоманки Ебола, із них 239 з летальним результатом.

При цьому, за оцінками фахівців ВООЗ, спалах лихоманки Ебола в Сенегалі та Нігерії можна офіційно вважати купірованим, оскільки минув період медичного спостереження за контактними, і немає нових випадків захворювань (42 дні), повідомляє «ТАСС».

ВООЗ сформувала список країн, які повинні у першочерговому порядку затвердити національний план реагування у разі завезення лихоманки Ебола на територію країни. До цього списку ввійшли 14 держав, що мають спільний державний кордон з країнами, в яких спостерігається епідемія і високий рівень міграційних потоків.

Як раніше повідомляв ForUm, у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що спалах лихоманки Ебола і бойовики так званої «Ісламської держави» стали двома найсерйознішими загрозами миру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21