Завтра, 22 жовтня, починається підключення до опалення житлового фонду Києва, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв на нараді, присвяченій підготовці столиці до початку опалювального сезону.

Зокрема, Пантелєєв озвучив відповідне доручення про початок опалювального сезону. Пантелєєв також нагадав, що є доручення президента України і уряду про забезпечення теплом жителів України до кінця поточного тижня.

Також він підкреслив, що з четверга, 23 жовтня, Київ очікує значне зниження температури повітря. У зв'язку з цим вирішено розпочати роботи з підключення житлового фонду столиці до тепла з середи, тобто з 22 жовтня.

«Миттєво в Києві подати опалення в будинку технологічно неможливо, оскільки система централізованого опалення потужна, вона одна з найбільших у Європі. Тому, щоб підключити будинки до систем теплопостачання, необхідний певний час. Ми приймаємо рішення про початок опалювального сезону. Тобто з завтрашнього дня, з 22 жовтня», - сказав Пантелєєв, повідомляє «УНІАН».

Він доручив підготувати проект розпорядження про початок опалювального сезону відповідним департаментам, а також підкреслив, що роботи повинні виконуватися швидко і злагоджено, одночасно з дотриманням графіку підключень, оскільки це пов'язано з можливостями системи теплопостачання і може виникнути загроза її пошкодження.

За словами Пантелєєва, столична влада планує до кінця тижня подати тепло на більшість об'єктів Києва. «Ми плануємо на кінець тижня включити більшість об'єктів. Таке завдання стоїть, графіки розроблені, і ми з таким завданням, я впевнений, впораємося», - сказав він.

Також він зазначив, що опалення в школах у період осінніх канікул буде залежати від погодних умов. «Якщо буде сильне похолодання, то будемо опалювати школи, щоб утримати температурний режим. Якщо буде більш-менш тепла погода, то опалення в школах поки подаватися не буде в період канікул», - сказав Пантелєєв, коментуючи попередні заяви міської влади про отримання економії завдяки продовженню осінніх канікул на тиждень.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві 21 жовтня стартувала подача тепла на об'єкти соціальної інфраструктури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31