Представники нинішньої влади позбавили вагітних жінок і тих, хто перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною, невід'ємного права і гарантій на працю, заявив народний депутат, член депутатської групи «За мир і стабільність» Володимир Олійник.

«Вперше за роки незалежності нинішня влада зазіхнула на святиню, а саме на гарантії жінок, які перебувають на особливому статусі. Конституцією України і Кодексом про працю чітко визначена та закріплена заборона звільнення вагітних та жінок, які перебувають у декретній відпустці. Однак на сьогоднішній день їх змушують писати заяви і звільнятися за законом про люстрацію», - сказав депутат.

При цьому він також зазначив, що подібні антиконституційні дії можливо та необхідно оскаржити в суді. «Немає сумніву, що зі зміною влади всі нікчемні та антиконституційні закони будуть скасовані. Проте вже сьогодні всім українцям, які стали жертвами безглуздої політики влади, необхідно захищати свої права і гарантії в суді. Особисто у мене є великі надії на те, що українські судові інстанції не піддадуться на шантаж нинішньої влади і будуть відстоювати законні права наших громадян, особливо жінок. І якщо українські інстанції не зможуть протистояти тиску, Європейський суд з прав людини обов'язково повинен вказати на масове порушення прав людини щодо цього закону», - резюмував Олійник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом